Huisregels halve/ hele dag meezeilen


 

1.    Bij elke meezeildag is de prijs per persoon vermeld of de minimumprijs per tocht. Drankjes en/of lunch zijn bij de prijs inbegrepen, afhankelijk van de geboekte tijdsduur of anders vermeld. 

2.    Wij houden graag rekening met dieetwensen en/of voedselallergieën. Bij boeking a.u.b. doorgeven welke wensen u heeft en/of waar u allergisch voor bent.

3.    Onze meezeilers zijn verzekerd overeenkomstig de bepaling van de wet aansprakelijkheidsverzekering. Voor aansprakelijkheid, zie de Algemene voorwaarden

4.    De schipper heeft het recht om niet uit te varen bij weersvoorspelling van windkracht 5 of meer. Boven windkracht 5 wordt alleen met ervaren (zee) zeilers uitgevaren. Dit ter beoordeling van de schipper. Bij te weinig wind zal, in overleg, bepaald worden of de tocht doorgang kan vinden.

5.    In sommige gevallen zal de (terug) tocht op de motor worden gedaan. Dit ter beoordeling van de schipper.

6.    Het is niet mogelijk om huisdieren mee te nemen.

7.    Minimum leeftijd voor deelname is 18 jaar. Jonger dan 18 jaar alleen in overleg! Zwemvest voor jongeren verplicht!!!

8.    Mensen niet in het bezit van een zwemdiploma of die de zwemkunst onvoldoende meester zijn moeten een zwemvest dragen. Dit moet vooraf aangegeven worden.

9.    Inschepen graag 15 minuten voor afvaart. Als u te laat bent dient de volledige prijs van de meezeildag alsnog betaald te worden.

10.  Neemt u a.u.b. de ondertekende reservering mee om in te schepen.

11.  De eindtijd is enigszins afhankelijk van de weersomstandigheden en getijden.

12.  Wanneer u de zeiltocht om welke reden dan ook wilt annuleren, dient u dit de avond voor vertrek telefonisch of via de mail te melden (kosteloos). Bij latere annulering (op de dag zelf) moet 50% van de reissom worden betaald.

13.  De avond voor vertrek (om 19.00u) ontvangt u een mail  of SMS of de tocht doorgang kan vinden.

14.  Contante betaling  of pinnen  voor vertrek in Breskens. Bij te late annulering moet 50% van de reissom worden overgemaakt op onze bankrekening NL77INGB0000254520

15.  Voor onze meezeiltochten geldt een maximum aantal deelnemers van 4. 

16.  Alcohol, drugs en roken zijn niet toegestaan aan boord. 

17.  Meezeilers die onder invloed zijn van drank en/of drugs worden geweigerd aan boord.

18.  Bij wangedrag behoudt de schipper zich het recht voor te tocht (voortijdig) af te breken of niet uit te varen. Er vindt dan geen restitutie van de reissom plaats.

19.  Het is vooraf niet mogelijk om de vaarrichting en route aan te geven (Noordzeekust of Westerschelde). Dit is afhankelijk van wind en tij. Wij proberen uiteraard zoveel mogelijk rekening te houden met uw wensen. Het is uiteindelijk aan de schipper om te bepalen wat mogelijk is en welke route er gevaren gaat worden.

 

Met deelname  aan onze dagtochten aanvaardt u automatisch de  door ons opgestelde  algemene voorwaarden.

 

Ten slotte:

Het is handig om bij het weer passende kleding mee te nemen. In ieder geval zijn laagjes kleding en regenkleding en platte schoenen praktisch. Geen schoenen met zwarte zolen!