ZEILEN 

IN ZEELAND, DE DAG VAN JE LEVEN AAN BOORD VAN DE 'BIN-D'R-BIENA, VANUIT BRESKENS


Het woord Zeeland bestaat uit Zee en Land. Dat Zeeland het meeste aantal zonne-uren heeft van Nederland, is algemeen bekend. Dat het rijk is aan water is ook geen nieuws, maar dat u al dat water ook eens op een heel andere manier kunt ervaren, is misschien een verrassing. Wat dacht u ervan om uw verblijf nog leuker en spannender te maken met een dagje zeezeilen vanuit Breskens? Wij nodigen u uit op het zeewaardige zeiljacht de ‘Bin-d’r-Biena’, een schip van 11.00 m lang en 3.60 m breed.

 

Afhankelijk van het tij, de wind en de geboekte tijdsduur gaat u de Noordzee op langs de kust van Breskens en Cadzand, of langs de Walcherse kust. Een tocht langs de Hooge Platen, waar met enig geluk zonnebadende zeehonden gespot kunnen worden, behoort ook tot de mogelijkheden. Soms komen we bruinvissen tegen.
De vaarrichting wordt bepaald aan de hand van de dan heersende wind en het actuele tij. Met voorkeuren wordt, binnen de grenzen zoals hiervoor aangegeven, zoveel mogelijk rekening gehouden.

 

Wat vindt u zelf leuk om aan boord te doen? Zonnebaden, zelf sturen, gewoon genieten van de omgeving , naar de voorbijvarende zeegaande scheepvaart kijken of een stevige pot zeilen (voor de meer ervaren zeilers onder u)? Het is allemaal mogelijk. Als ‘bemanningslid’ zal de schipper een beperkt beroep op uw inspanning doen. Zeilen doe je samen!

 

Schipper Nico Ingels vertelt u graag over windrichting met bijbehorende stand van de zeilen, betonning van de vaargeulen, getijdewerking, flora en fauna etc.

 

U bent van harte welkom op de ‘Bin-d’r-Biena’. Voor de dag van je leven!